BERENJENA ETA PERRETXIKO KROKETAK


Berenjena eta perretxiko kroketak

Osagaiak

4 eskukada txanpiñoi (125 gramo inguru)
1/2 tipula
Berenjenaren 1/3
Azukrerik gabeko soja-esne katilu 1 (edo gozoa ez den esne begetal bat)
2 zopa irin (garia, espelta…)
Ogi birrindua (glutenik gabeko irina erabil dezakezu)
Baratxuri hautsa
Perrexil hautsa
Gatza
Oliba-olioa
Ekilore-olioa

Tipula, berenjena eta txanpinoiak txikitzen ditugu.
Lapiko bat oliba-olio txorrotadatxo batekin koipeztatu, tipula berotu eta saltatu genuen. Tipula apur bat urreztatuta dagoenean, berenjena eta txanpinoiak gehituko ditugu.
Nik nahiago dut atseden gau batean utzi, baina bestela, gutxienez 2 ordu utzi dezakezue loditu dadin.
Atseden-denbora igarotakoan, orea berreskuratu eta tenperatura berreskuratzen utziko dugu, ogi birrindu ugariko plater bat prestatzen dugun bitartean. Gomendatua: Eginda daudenean, plater garbi baten gainean jarriko ditugu eta izozkailuan sartuko ditugu 20 edo 30 minutuz. Horrela, kroketak gorputza eta indarra hartuko ditu eta ez da zartaginean desegingo. Forma ezin hobea da prizipianteentzat ere.

euBasque