Berenjenak haragi xehatuarekin


Hasta la fruta más amarga tiene azúcar.
2 berenjena morea
1 libra behi behi
1 tipula
1 piper berde (Cubanella)
8 ontza edo 200 gramo arto gozo
2 koilarakada tomate saltsa
1/4 piper berde
1/4 piper gorria
2 iltze
2 koilarakada canola edo arto olioa
1 martorri berde edo perrexila adar
dastatzeko Marinada, gatza eta piperra
1 koilarakada ingelesa edo txinatar saltsa
Zartagin batean olioa jarri, tipula, Worcestershire saltsa eta cubanela piperra frijitzeko.
Jarri haragia saltsa ondo gorrituta dagoenean eta utzi ur baso batekin egosten.
Gehitu baratxuria, martorria eta marinada. Sasoia dastatzeko. Ondoren, gehitu tomate saltsa. Jaitsi sua.
Moztu alberjiniak bi erdi berdinetan eta kendu mamia. Haien azala ahalik eta osorik utziz.
Berenjinen haragia zatitu eta haragiari gehitu eta nahasi nahasi arte.
Ia haragia prest dagoenean, fin-fin txikitutako piperrak eta artoa gehitu, gehiegi egosten utzi gabe, koherentzia mantendu dezaten.
Haragia ia lehortuta dagoenean, zerbitzatu berenjena azaletan, nahi bezala apaindu.
