BERENJENAK PARMESANORA


Berenjenak parmisanora

– 3 berenjena ertain
– Mozzarella freskoa
– Gazta parmesano hautsa
– Oliba-olioa
– Tomate-saltsa
– Albaka
– Atera gustura

Saltsarako:

– Tomate-kaxa birrindua
– Irten
– Azukrea
– Tipula
– Oliba-olioa
– Oreganoa

– Garbitu berenjenak eta moztu xerratan. Jarri gatz pixka bat gainetik eta utzi 15 minutuz pausatzen.
– Garbitu berriro eta ondo lehortu paperarekin. Jarri zartaginean olioa, urreztatu arte.
– Aurrez berotu labea eta moztu mozzarella. Jarri berenjena pisu bat, gehitu saltsa eta, azkenik, muzzarella. Prozedura beste geruza bat errepikatu eta erretilua labean sartu nuen 15 bat minutuz, gazta urtu arte. Kentzean, parmesanoa eta albaka gehituko ditu.
Saltsa prestatzeko:
– Moztu tipula kubitu txikietan eta jarri zartagin batean olio beroarekin.
– Tomate kaxa eta gatz eta azukre pitin bat gehitu nituen azidoa kentzeko. Oreganoa gehitu eta etengabe jirabiraka ibili nintzen.

euBasque