BERENJENAK PARMIGIANA


Berenjenak parmigiana

Osagaiak

2 berenjena handi
500 gramo etxeko tomate frijitua
100 gramo parmesano birrindua
2 bola handi mozzarella
2 arrautza handi
½ koilaratxo oregano
1 albahaka freskoa txikituta
Oliba-olio birjina estra eta gurin pixka bat labeko plateraren oinarrirako.
Gatza

Berenjin xerrak garbitzen ditugu eta ondo lehortzen ditugu, plantxatik pasatzean olioak salto egin ez dezan.
Plantxa batean olio pixka bat jarriko dugu eta alberjiniak gorrituko ditugu. Sukaldeko paperean gordetzen ditugu.
Mozzarrea gazta xerratan moztu eta bi arrautzak irabiatu. Erreserbatu dugu.
Aurrez berotu labea gora eta behera 180 º C-ra. Labeko plater batean gurina zabaltzen dugu oinarrian. Jarraian, etxeko tomate saltsaren lehen geruza gehitzen dugu.
Ondoren, berenjena geruza bat jarriko dugu eta parmesano birrinduarekin estaliko ditugu, mozzarella fresko xerrak, oregano txikitu pixka batekin.
Geruzak egiten jarraitzen dugu modu berean. Azken geruzan berenjena, parmesanoa, mozzarella, tomatea jartzen dugu eta irabiatutako arrautza pintzelkada batzuekin bukatzen dugu.

euBasque