DILISTA ETA ARROZ HAMBURGESA


Dilista eta arroz hamburgesa

Osagaiak

100 g dilista
100 g arroz biribil edo luze
Tipula 1
Azenario 1
Baratxuri hortz bat
Piperrauts koilarakada 1
50 g ogi birrindu
Perrexil freskoa
Ereinotz-orri 1
Gatza eta piperbeltza
Oliba-olioa

Egosi ditzagun dilistak. Horretarako, kazola batean jartzen ditugu, zerrenda finetan moztutako tipularekin, kuboetan moztutako azenarioarekin, piperrautsarekin, olio zukuarekin eta erramu hostoarekin batera. Gauza bera egiten dugu gure dilista eta arroz hanburgesaren arrozarekin. Beste kazola batean, olio txorrotada bat jartzen dugu su ertainean berotzen.

Hori egin ondoren, arroza gehitu eta dena labur-labur nahastuko dugu. Arroza leun geratu arte. Arroza eta dilistak, egosita eta erramu hostorik gabe, bol batean jartzen ditugu. Dena nahasten dugu gure dilista eta arroz hanburgesaren osagai guztiak ondo integratuta geratu arte.

Masa ondo nahastu ondoren, eskuekin zati txiki bat hartu eta hanburgesa itxura emango diogu. Hori egin ondoren, xafla batean sartuko dugu, olio txorrotada batekin, eta bi aldeetatik ondo kozinatuko dugu.

euBasque