KALABAZA ETA ESPINAKEN FRIKIAK


Kalabaza eta espinakak frijituak

  • 400 gr. kalabaza
  • 400 gr. espinakak
  • 2 batata
  • Ura
  • Oliba olio birjina estra
  • gatza
    Mezarako:
  • 200 ml. ur epelez
  • 200 gr. Irinarena
  • 30 gr. legamia konprimitua

Prestakuntza

Ur epelean legamia prentsatua desegin nuen, harik eta grumorik geratu arte.

Ura eta gatza, porrua eta batata lapiko batean egosi. Utzi uretan 15 minutu irakiten eta gero birrindu. Egin gauza bera espinakarekin 3 edo 4 minutuz.

Pela eta moztu kalabaza makilatan. Bidali labera eta utzi 20 minutuz. Erre ondoren, kendu eta pure bat egin nuen.

Masa bi bowltan banatzen du. Gaineratu gatza eta piperbeltza gustura. Ontzi batean kalabaza eransten du eta bestean espinaka. Ondo alderatu prestaketak eta frielak alde txikietan.

euBasque