PERRETXIKO PINTXOAK


Perretxiko pintxoak

– 1/2 kilo txanpiñoi
– 70 mililitro Modenako ozpin baltsamiko
– 3 baratxuri ale
– 1/2 koilarakadatxo oregano
– 1/2 koilarakada albaka
– 2 koilarakada oliba olio, gatz, piperbeltz eta perrexil

– Garbitu txanpinoiak (moztu buztanaren behealdea eta lehortu). Bestalde, bowl batean ozpina, oliba-olioa, baratxuri-hortz xehatuak, oreganoa eta albaka nahasten ditu. Gatz eta piperbeltz pixka bat gehitu nion.
– Sartu orain txanpiñoiak nahasketa horretan, ondo busti arte, eta utzi beratzen 10 bat minutuz.
– Brotxete-makilatxoak hartu eta xanpainak txertatzen hasiko da. Bospasei bat.
– Jarri labean paper guria duen erretilu batean eta utzi 15 edo 20 minutuz.

euBasque