Tofu nahasi beganoa


Osagaiak
- Tofu naturala
- Tipulak, 2
- Panela azukrea, 2 koilarakada
- Modena ozpin-krema, 1/2 koilaratxo
- Oliba olioa
- Gatza
- Hirugihar beganoa:
- Alberjiniak, 2
- Soja saltsa, 5 koilarakada
- Agabe ziropa, 4 koilarakada
- Jerez ozpina, 1 koilaratxo
- Piperrauts gorria, 1 koilaratxo
- Kumino hautsa, ¼ kafe-koilara
- Oliba olioa
- Krema edo saltsa egiteko:
- Tipulatxak, 3
- Ziza nahaskia, 150 g
- Pattarra, 1/2 kopa
- Barazki salda, 200 ml
- Soja krema likidoa, 100 ml
- Arto almidoia, 1 koilara
- Gatza
- Piperbeltza
Tofua 20 minutuz egosi. Egosten denean zapi batean bildu eta gainean pisua jarriz ura xukatu.
Mandolinaren laguntzarekin alberjiniak xerra finetan moztu eta erretilu baten gainean zabaldu. Egiten denean sutatik atera eta epeltzen utzi.
Labea 120 gradutan berotzen jarri.
Alberjinia xerrak uretatik pasa eta sukaldeko paperarekin lehortu.
Hirugihar beganoa egiteko behar diren osagai guztiak katilu batean nahasi. Korapilorik atera ez dadin eta ongi integratzeko mugimendu arinez nahasiko dugu. Segidan barazki salda eta soja-krema likidoa gehitu, gatzez ondu, piperbeltza erantsi eta bere bizian murrizten utzi.
Tofua erditik moztu eta molde biribil baten laguntzarekin medailoi eran moztu.
